SUUNNITTELUTOIMISTO

PASI JALKANEN

SAVONLINNA

Puhelin: 0400 756163

 

  • SUUNNITTELU
  • PIIRUSTUKSET
  • NEUVONTA

 

LUOVIA RATKAISUJA
PUURAKENTAMISEEN
YLI 25 VUODEN
KOKEMUKSELLA

KORJAUSRAKENTAMINEN

Perusteellinen tutkiminen ja hyvä suunnittelu ovat ensimmäiset askeleet onnistuneeseen remontointiin. Korjausrakentaminen kannattaa aina, ylikorjaaminen ei koskaan. Valitettavasti ylikorjaamista tapahtuu hyvin usein, jolloin käyttökelpoisia ja helposti korjattavia rakennusosia menee hukkaan. Paljon puhutut sisäilma-ongelmatkin ovat hyvin usein vääränlaisten korjaustöiden tulosta. Suurimmassa osassa toteutuneita projekteja suunnittelukustannukset ovat tulleet takaisin moninkertaisesti, ja jopa monikymmenkertaisesti, alentuneiden rakennuskustannusten myötä. Ota rohkeasti yhteyttä hyvissä ajoin jo hankkeen harkintavaiheessa. Suunnittelun, neuvonnan ja mahdollisten kuntotutkimusten kulut selvitetään aina alusta alkaen ja mitään yllättäviä piilomaksuja ei tule. Moniin korjausrakennustoimenpiteisiinkin vaaditaan myös ilmoitus-, toimenpide- tai rakennuslupa.

Vanhojen rakennusten tuntemus vaatii pitkää kokemusta ja omatoimista tutkimustyötä. Mitkään oppilaitokset eivät pysty kouluttamaan suoraan osaajia korjaussuunnitteluun kun puhutaan aidosta korjaamisesta. Eli ei siis suurempien rakennuskokonaisuuksien purkamista ja korvaamista kokonaan uudella.

Saamani koulutukset puuseppä- ja rakennustekniikkaan, sekä arkkitehtisuunnitteluun toimii hyvänä pohjana, mutta varsinainen osaamiseni on kehittynyt 20 vuoden suunnittelukokemuksella ja vanhoja rakennuksia tutkimalla. Hyvänä lisänä on ollut myös käytännön rakennus- ja saneeraustyöt, sekä toimiminen puuseppänä.